Waarom onze kennel ?

Omdat wij vinden met afstand de beste Boomer kennel van Nederland te zijn.

Waarom vinden wij dat;

1 Wij zijn al 12 jaar met fokkerij bezig. Al onze moederdieren zijn door ons zelf gefokt. Alle reuen worden aangekocht met zeer hoge eisen en super veel zorg. De reuen mogen alleen onze honden dekken om ziekte insleep te voorkomen. Moeders en vaders zijn altijd raszuiver bij ons. Als je bij ons een pup aanschaft dan krijg je een goede uitleg erbij.

2 Bij ons mag u in de kraamafdeling komen om een pup uit te zoeken. U ziet alle nestjes liggen die we op dat moment hebben, vanaf 1 dag oud tot aan ze weg mogen. De nestjes liggen gewoon bij hun moeder te drinken. Er worden dus geen smoezen verzonnen. Wij zeggen altijd, u mag bij ons in de keuken kijken. En er worden ook nooit pups aangekocht!

3 Doordat we alles zelf fokken en nooit pups inkopen hebben we heel veel ziektes niet in onze kennel. De enkele keer dat er toch nog wat op treed is dat vaak niets ernstigs en kunnen we dat ook vaak zelf met jullie oplossen. Ook omdat vaak de zelfde probleempjes optreden en wij daar zeer veel ervaring mee hebben. De enkele keer dat er wel grotere problemen zijn zullen wij dat zo goed mogelijk en in goed overleg in alle redelijkheid oplossen omdat we hopen dat jullie volgende keer de buren naar ons toe sturen. Wij vinden mond op mond reclame super belangrijk.

4 doordat we al zoveel jaar zelf pups fokken en mensen begeleiden in hun eerste fase als de pup net bij jullie is zijn wij daar ook heel goed in geworden. Voor iedere klant die hier een pup reserveert nemen we uitgebreid de tijd om die eerste fase uit te leggen. Deze krijgen jullie ook beknopt mee op papier. Er wordt wel eens gezegd dat een particulier nestje meer opgevoed en gesocialiseerd is. Dat vinden wij zeker niet. Onze pups zijn blanco en hoeven nog niks afgeleerd te worden. In een huisgezin hebben ze vaak al dingen aangeleerd of gewoontes aangenomen.

5 Bij ons mag je de pup al vanaf 2 weken leeftijd reserveren. Dat is een groot voordeel voor jullie, omdat ze dan nog bij hun moeder liggen te drinken en jullie dat ook mogen zien, weten jullie ook zeker dat we ze zelf gefokt hebben. Daarbij kunnen ze precies op de juiste leeftijd naar jullie toe en dat is op de 7 en halve week. En jullie weten precies wanneer de pup komt en kunnen dat perfect voorbereiden. Waarom vinden wij deze leeftijd perfect. De wet zegt dat ze op 7 weken weg mogen. Een paar dagen ouder vinden wij net wat fijner. De socialisatie fase van een pup ligt tussen de 6 en de 12 weken. In deze fase moet hij zoveel mogelijk meemaken en hoort dit in de toekomst bij zijn leven. Dus u snapt dat het heel belangrijk is dat de pup zoveel mogelijk bij jullie is deze periode. Op deze periode komen wij ook uitgebreid terug als jullie bij ons een pup reserveren.

6 Daarbij zijn wij een geregistreerde kennel. Wat voor jullie ook het voordeel geeft dat wij op verschillende punten gecontroleerd worden. Is de huisvesting ok. Wordt er niet teveel met een moederhond gefokt. Onze moeders mogen 1 keer per jaar bevallen. Zo worden we op verschillende dingen gecontroleerd. Wij zijn pas nog gecontroleerd en alles is goed gekeurd.

7 wij hebben erg getwijfeld dit boven aan te zetten omdat we dit super belangrijk vinden. We hebben toch besloten dit onder aan te zetten maar vet gedrukt. Wij hopen dat jullie de tijd nemen de site door te lezen. Dit is een site met heel veel info over ons en onze kennel. Bij heel veel sites wordt erg weinig over hun kennel en hun zelf verteld maar ligt het accent op mooie foto’s. Wij zijn iets minder van de foto’s maar meer op het gevoel en ergens een klik mee hebben. Voor ons is dit een roeping, waar we super van genieten. Wij vinden het super belangrijk, dat als u deze site leest, u daar een goed gevoel bij krijgt. En dan bent u van harte welkom. Het geeft ons enorm veel werkplezier en positieve energie.

Over onze kennel zelf.
Onze kennel is zeer geïsoleerd naar buiten toe.
De wanden en de kennel afscheidingen zijn helemaal van kunststof. Alleen voor de voorkant van de kennels zit een kenneldeel.

Op de vloer liggen plavuizen. Wat goed schoon te houden is.
Overal ligt vloerverwarming.

Zomer en winter staat de vloerverwarming in de achterste helft van de kennel aan zodat de pups altijd lekker warm liggen en de moeder kan kiezen of achter in de kennel warm liggen of voorin wat koeler liggen.
In de kennel liggen krullen wat de kennels lekker droog houd en eventueel urine en uitwerpselen absorbeert.

Elke dag worden de krullen verschoond.
In de nesten ligt een dikke laag stro waar de moeder heerlijk een lekker holletje in draait voor haar zelf met de pups.
Zo bootsen we de meest natuurlijke omstandigheden na. Ook staat bij ons dag en nacht een radio aan zodat ze altijd wat horen.

We hebben 3 afdelingen:

1 grotere afdeling, daar verblijven al de honden zonder pups.

1 Kraamafdeling, daar worden de pups geboren en blijven ze tot ze ingeënt zijn en weg mogen. Deze afdeling mag alleen met beschermende kleding betreden worden door jullie, om ziekte insleep te voorkomen.

En 1 ontvangst afdeling, hier komen alleen pups die gelijk weg mogen. Hier ontvangen we de mensen. Waar u eventueel ook beschermende kleding aan krijgt om in de kraamafdeling te kijken.

Uiteraard mag u altijd de ouders even zien.

Wij hebben 5 buitenspeelplaatsen waar al onze volwassen honden 2 uur per dag naar buiten gaan in groepjes zodat ze even lekker de benen kunnen strekken.
Elke dag worden de uitwerpselen uit de buitenspeelplaatsen verwijdert.

En 1 keer in de week met hoge druk schoon gespoten.